ALINESS Inositol myo/D-chiro 40/1 650 mg 100 vegetariánskych kapsúl Roztvoriť

ALINESS Inositol myo/D-chiro 40/1 650 mg 100 vegetariánskych kapsúl

ON6791MS

Nové

Zloženie: ALINESS Inositol myo/D-chiro 40/1 650 mg 100 vegetariánskych kapsúl
Zaradenie: Mama a dieťa

Viac detailov

13 ks skladom

Na sklade

18,92 €

s DPH

Inositol vo forme zmesi najlepšie vstrebateľných izomérov myo a D-chiro s optimálnym pomerom 40:1.

Inositol je látka, ktorá sa podieľa na mnohých dôležitých zmenách v organizme, ktoré súvisia okrem iného s metabolizmom neurotransmiterov (spätné vychytávanie serotonínu) alebo so syntézou niektorých hormónov (napr. inzulínu). Napriek tomu, že sa niekedy zaraďuje medzi vitamíny skupiny B a nazýva sa vitamín B8 – kvôli dôležitým funkciám, ktoré plní a skutočnosti, že sa podobne ako vitamíny skupiny B dobre rozpúšťa vo vode – v skutočnosti nejde o vitamín, ale o látka podobná vitamínu, pretože si ju telo vytvára samo, najmä v mozgu, pečeni a obličkách.

Inositol môže existovať v 9 chemických formách, ktoré sa líšia priestorovou konfiguráciou molekuly. Takéto variácie sa nazývajú konfiguračné izoméry. Pôsobia dojmom dvojčiat a majú podobné fyzikálne a chemické vlastnosti. V dôsledku rozdielnej priestorovej orientácie jednotlivých -OH skupín sa však ich molekuly v rôznej miere zhodujú s receptormi a metabolickými dráhami v tele, a preto sa vyznačujú aj odlišnou biologickou aktivitou.


Dva najbežnejšie izoméry v prírode sú myo-inozitol - ktorý má najväčšiu biologickú aktivitu a je považovaný za najcennejšiu a biologicky dostupnú formu inozitolu, a rovnovážny D-chiro-inozitol. Preto sa pri rozhodovaní o doplnení stravy o inozitol oplatí venovať pozornosť skutočnosti, že doplnok stravy obsahuje najaktívnejšie izomér myo-inozitolu.


Inositol a PCOS a plánovanie tehotenstva
Odhaduje sa, že 5 % až 10 % žien môže byť postihnutých syndrómom polycystických ovárií (PCOS), ktorý je jednou z najčastejších príčin menštruačných porúch a neplodnosti u žien.
Inositol sa podieľa na mnohých metabolických procesoch v tele. Existuje okrem iného prekurzor fosfolipidov, ktoré sú zodpovedné za produkciu dôležitých vnútrobunkových signálov vo vnútri oocytu, t.j. prekurzora vajíčka, a jeho dostatočne vysoká koncentrácia v tele koreluje s kvalitou produkovaných oocytov.
Oba izoméry – myo-inozitol a D-chiro-inozitol – sa vyskytujú v tele a zostávajú vo vzájomnej rovnováhe. Podľa najnovších vedeckých výskumov je vzhľadom na rozdielne funkcie každého z izomérov v organizme najvýhodnejšie pre ženy plánujúce tehotenstvo suplementácia oboch foriem inozitolu (myo/D-chiro) v pomere 40:1. .
Okrem biologicky najdostupnejšieho myo izoméru bolo zloženie Ainess Inositol obohatené aj o izomérnu formu D-chiro pri zachovaní optimálneho pomeru 40:1. Vďaka tomu je produkt aj suplementačným návrhom pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť.

Ingrediencie
Nádoba: 100 vegetariánskych kapsúl
Veľkosť porcie: 1 kapsula
Počet porcií na nádobu: 100
Forma: Vegetariánska kapsula

OBSAH ZLOŽIEK V PORCI
Inositol 650 mg
vrátane myo-inozitolu 634,2 mg
vrátane D-chiro-inozitolu 15,8 mg

Ostatné ingrediencie
Myo-inozitol, D-chiro-inozitol, obal kapsuly: (spojivo: hydroxypropylmetylcelulóza).

Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.

Upozornenie: Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy.
Prípravok by sa nemal podávať tehotným ženám a dojčiacim matkám.
Neprekračujte odporúčaný denný príjem.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
Spotrebujte do: dátum na obale.

No customer reviews for the moment.

Write a review