NOW FOODS Esenciálny olej Eukalyptus 118 ml Roztvoriť

NOW FOODS Esenciálny olej Eukalyptus 118 ml

ON736MS

Nové

Zloženie: NOW FOODS Esenciálny olej Eukalyptus 118 ml
Zaradenie: Esenciálne oleje

Viac detailov

10 ks skladom

Na sklade

24,05 €

s DPH

ESENCIÁLNE OLEJE - ODNEŠTE SA S VÔŇOU!


Hoci znalosti o konkrétnych liečivých alebo ošetrujúcich produktoch nie sú zahrnuté medzi elementárne znalosti, ktoré by človek mal mať, oplatí sa vedieť, že esenciálne oleje majú svoj pôvod v starovekom Egypte, Macedónsku či Indii. Esenciálny olej je vôňa extrahovaná zo špeciálnych buniek sekrečného tkaniva rastlín. Má mnoho funkcií, čo viedlo k vytvoreniu samostatného odboru nazývaného aromaterapia. Môže sa použiť aj ako produkt starostlivosti o telo. Okrem toho skvele funguje ako osviežovač vzduchu alebo ako doplnok na pranie, ktorý dodáva oblečeniu špeciálnu vôňu.

Vône obsiahnuté v olejoch nielen obnovujú duchovnú rovnováhu, ale majú aj antibakteriálne, antivírusové a anti-aging účinky a sú cenným zdrojom účinných látok a vitamínov, ktorých prítomnosť posilňuje ochranu nášho tela. Prírodné esenciálne oleje sa nazývajú aj "prírodná domáca medicína", pretože majú liečivý účinok a v kontexte času potrebného na videnie výsledkov v porovnaní s tradičnými liečivami prinášajú okamžité výsledky.

Keďže oleje sa nachádzajú v každej časti rastliny, teda v kvetoch, stonke, koreňoch, semenách či živici (samozrejme nie v identickom množstve), treba spomenúť aj spôsob získavania olejov. Esenciálne oleje sa vyrábajú mnohými spôsobmi, zvyčajne ako výsledok destilácie pomocou pary, lisovaním za studena alebo extrakciou alkoholom. Čo je zaujímavé a stojí za povšimnutie, je fakt, že na aromaterapeutické účely využívajú len malú časť získaných éterických olejov, len asi 10%, pričom zvyšok využívajú farmaceutické a potravinárske firmy, ako aj výrobcovia parfumov.

APLIKÁCIA ESENCIÁLNYCH OLEJOV


Esenciálne oleje sa používajú predovšetkým v aromaterapii, čo je proces zahŕňajúci použitie rastlinných materiálov a aromatických rastlinných olejov vrátane éterických olejov na zlepšenie duševnej alebo fyzickej pohody. Môžeme sa s nimi stretnúť predovšetkým pri masážach, inhaláciách, saunovaní, ale aj v prípravkoch na starostlivosť o telo, pokožku či vlasy. Esenciálne oleje prírodného pôvodu navyše prinášajú účinné terapeutické výsledky a sú vynikajúcou formou čistenia.

Ak prejdeme k praktickej časti, najčastejším použitím esenciálneho oleja je použitie keramického aromaterapeutického krbu, kedy sa horná časť krbu naplní obľúbeným olejom, pričom do spodnej časti umiestnite ohrievač, napríklad sviečku. Esenciálny olej je možné použiť aj so zvlhčovačom vzduchu a jediné, čo by ste mali urobiť, je naliať pár kvapiek esenciálneho oleja do nádoby s vodou. V dôsledku toho bude zvlhčovač šíriť hmlu spolu so zriedeným olejom. Masáž je ďalším spôsobom využitia esenciálneho oleja, pretože olej sa kontaktom s pokožkou dostáva do krvného obehu. Masáž rozširuje kapiláry kože a tkanív, čo znamená, že éterický olej sa dokáže pomerne rýchlo dostať do každej časti tela.

Je tu niekto, kto by si po dlhom dni nechcel oddýchnuť, dať si dlhý a horúci kúpeľ?
Okrem toho, že podľa ľudovej predstavy naznačený spôsob relaxu uprednostňujú skôr zástupkyne žien ako mužov, treba spomenúť, že esenciálny olej v skutočnosti používajú muži aj ženy, pretože aj malé množstvo esenciálneho oleja pridaný do horúcej vody vytvorí paru s relaxačným a upokojujúcim účinkom.

VLASTNOSTI ESENCIÁLNYCH OLEJOV

Keďže éterické oleje sa nezískavajú z jedného rastlinného druhu, vlastnosť konkrétneho oleja závisí najmä od zdroja, teda od rastliny, z ktorej bol získaný. Neexistujú žiadne obmedzenia ani kontraindikácie kombinovať oleje v rôznych kombináciách. Preto sa rozlišuje:

Esenciálny olej z čajovníka - extrahovaný z čajovníka, ktorého vôňa má upokojujúce účinky, určený pri prechladnutí, prechode chrípky alebo vírusových infekcií.

Levanduľový esenciálny olej - najobľúbenejší, pokiaľ ide o množstvo aplikácií, pretože okrem upokojujúceho účinku pomáha bojovať proti nádche, chrípke a sinusitíde. Okrem toho zmierňuje bolesti svalov a kĺbov, pomáha bojovať proti zápalom kože a pôsobí protiplesňovo. Odporúča sa tiež prepracovaným a napätým ľuďom, vrátane tých, ktorí trpia poruchami spánku.

Pomarančový éterický olej – najčastejšie sa používa pri kúpeli a masáži, jeho použitie odstraňuje depresívne prejavy, uvoľňuje nervové napätie a pomáha zaspať.

Ružový olej – získavaný z okvetných lístkov ružových kvetov, sa odporúča predovšetkým ľuďom s duševnými poruchami, ako sú depresia alebo existujúca úzkosť. Ružový olej zmierňuje bolesti hlavy spojené s migrénou, navyše upokojuje podráždenú pokožku či ťažko sa hojace rany a popáleniny.

Eukalyptový olej – jeden z najsilnejších éterických olejov, získavaný z listov eukalyptu a využívaný najmä na inhaláciu pri chrípke, prechladnutí či bronchitíde. Urýchľuje regeneráciu boľavých svalov, ako aj účinne zmierňuje prejavy reumatizmu, ako aj zápalov.

Mätový esenciálny olej – určený pre ľudí sťažujúcich sa na migrénové bolesti hlavy, bronchitídu, nádchu a chrípku. Odporúča sa najmä ženám, pretože uvoľňuje aj menštruačné kŕče.

Borovicový olej – používa sa predovšetkým pri infekciách našich dýchacích ciest, dodatočne posilňuje odolnosť organizmu, avšak u ľudí s veľmi citlivou pokožkou môže vyvolať alergické reakcie.

ESENCIÁLNE OLEJE A CHOROBY

Neexistuje jednotná hlavná zásada, podľa ktorej je dovolené používať len jeden druh esenciálneho oleja na danú chorobu alebo neduhy. Rozdiel je možné vidieť len v účinnosti, ale je dovolené používať rôzne esenciálne oleje s rovnakými príznakmi. Možno rozlíšiť nasledujúce „spojenia“:

Bolesť hlavy - bazalkový olej, yzop, levanduľa, majorán, mäta a pelargónie.
Studený - anízový, cyprusový, eukalyptový, čajový, levanduľový, mätový a rozmarínový olej.
Lieky proti bolesti - zázvor, koriander, cyprus, eukalyptový olej.
Nespavosť – olej z ruže, pelargónie, borievky, levandule, majoránky a mandarínky.
Depresia - bazalka, citrón, jedľa, levanduľa, neroli, pačuli, pomaranč, ruža, borovicový olej

Vôňa: Silná aromatická, gáfrová.
Vlastnosti: Revitalizujúci, povzbudzujúci, prejasňujúci.
Metóda extrakcie: Parnou destiláciou z listov a malých konárov.
Ingrediencie
Nádoba: 118 ml
Veľkosť porcie: 5 kvapiek
Počet porcií na nádobu: 472
Forma: kvapalina

Ostatné ingrediencie
100% čistý eukalyptový olej.

Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.

Upozornenie: Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy.
Prípravok by sa nemal podávať tehotným ženám a dojčiacim matkám.
Neprekračujte odporúčaný denný príjem.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
Spotrebujte do: dátum na obale.

No customer reviews for the moment.

Write a review