OLIMP Gold Beef-Pro Plasma (hovädzie aminokyseliny - plazmový prášok) 300 tabliet Roztvoriť

OLIMP Gold Beef-Pro Plasma (hovädzie aminokyseliny - plazmový prášok) 300 tabliet

ON2424MS

Nové

Zloženie: OLIMP Gold Beef-Pro Plasma (hovädzie aminokyseliny - plazmový prášok) 300 tabliet
Zaradenie: BCAA s aditivami

Viac detailov

11 ks skladom

Na sklade

29,42 €

s DPH

OLIMP Gold Beef-Pro Plasma

TOTO NIE JE ĎALŠÍ PRODUKT NA BÁZE AMINOKYSELIN!

Aby ste to pochopili, musíte si uvedomiť, že akákoľvek fyzická aktivita môže ovplyvniť fungovanie nášho imunitného systému. Bolo dokázané, že hladina imunitných buniek v periférnej krvi po cvičení výrazne klesá a do normálu sa vracia až po 24 hodinách po ukončení tréningu. Znižuje sa aj tvorba protilátok (hlavne triedy IgA), ktorá je základnou ochrannou funkciou imunitného systému sliznice (črev, ale aj ústnej dutiny), ktorá pôsobí ako prvá obranná línia proti patogénom. Znížená sekrécia týchto imunoglobulínov vedie k zvýšeniu schopnosti patogénnych mikroorganizmov priľnúť k črevnému epitelu, zvýšenej permeabilite epitelu a následne k zvýšenému riziku prieniku patogénov do črevnej steny. Týmto spôsobom črevná bariéra stráca jednu zo svojich základných funkcií (nekontrolovaná, zvýšená priepustnosť a nedostatok selektivity), čím sa telo do určitej miery vystavuje expanzii patogénov a ich toxínov, čo môže v extrémnych prípadoch viesť k vzniku viacorgánovej dysfunkcie. syndróm. V takto narušenej homeostáze nie je účinná regenerácia organizmu po tréningu v žiadnom prípade možná.

Hladina jedného bakteriálneho toxínu po cvičení bola analyzovaná v skupine maratónskych bežcov a v 80% prípadov sa ukázalo, že prekračuje hornú povolenú hranicu. V prípade 2 % jedincov, čo bolo ťažko uveriteľné, to bolo nad hranicou považovanou za smrteľnú. Analogické výsledky boli zistené v štúdiách uskutočnených medzi ultra triatlonovými športovcami, u ktorých hladina toho istého endotoxínu vzrástla po absolvovaných pretekoch viac ako 4-krát. Zároveň zaznamenali 60% pokles koncentrácie antitoxínových protilátok. Priame fyziologické účinky uvádzané športovcami zahŕňajú: nutkanie na močenie, plynatosť, grganie a žalúdočné problémy, teda nešpecifické symptómy, u športovcov prakticky nikdy nespájané so zvýšenou otravou organizmu bakteriálnymi toxínmi, ale častejšie s nadmernou únavou alebo vplyvom diéta súvisiaca s tréningom.

IMUNITNÁ ODPOVEĎ MÔŽU MODULOVAŤ DIETÁLNE FAKTORY.

Experimenty, v ktorých sa zvieratám podávali plazmatické proteíny, zaznamenali 40 % zníženie hladín močoviny v plazme (zvýšená účinnosť využitia proteínov a/alebo znížený katabolizmus aminokyselín); denné množstvo jedla sa tiež výrazne zvýšilo a účinnosť adaptácie živín sa zlepšila o 19 %. Zvýšená dostupnosť aminokyselín bola spojená so zlepšeným priemerným denným prírastkom telesnej hmotnosti až o 23 %. Pokrok suchej telesnej hmotnosti sa zvýšil o 16 %.

Iné štúdie na druhej strane ukázali, že užívanie práškovej plazmy prinieslo pozitívne zmeny v štruktúre črevného epitelu (väčšia dĺžka črevných klkov, znížená pasívna permeabilita klkov) a z toho vyplývajúce zlepšenie fungovania epitelu (zlepšenie vstrebávania živín).

GOLD BEEF-PRO™ PLASMA môže byť skutočnou nádejou pre jednotlivcov, ktorí tvrdo pracujú alebo sú vystavení chronickému stresu.

Vzhľadom na celý súbor opísaných výskumov je zrejmé, že suplementácia GOLD BEEF-PRO™ PLASMA môže:

poskytujú obrovský potenciál pre jednotlivcov, ktorí sú vystavení extrémne vyčerpávajúcemu fyzickému tréningu
významne prispieva k zníženiu zápalu a odstráneniu dysfunkcie črevnej bariéry
zlepšiť fungovanie imunitného systému a zvýšiť vstrebávanie živín
výrazne prispievajú k zrýchleniu tempa a účinnosti potréningovej regenerácie
skrátenie času narušenej telesnej homeostázy a úrovne endotoxémie u ťažko pracujúcich jedincov.

JEDINEČNÝ AMINOKYSELINOVÝ PROFIL JE LEN ČERNIČKOU NA TORTE

A čo viac, GOLD BEEF-PRO™ PLASMA spĺňa najvyššie štandardy stanovené pre produkty s vysokým obsahom bielkovín podávané vo forme tabliet:

veľmi vysoká dávka (až 1750 mg) vysoko stráviteľných bielkovín na jednu tabletu Mega Tabs®,
obsahuje kompletný profil proteinogénnych aminokyselín s významným podielom exogénnych aminokyselín (EAA), vrátane aminokyselín s rozvetveným reťazcom (BCAA), ktoré vykazujú vysoko anabolickú a antikatabolickú aktivitu
dávkovanie bolo upravené podľa špecifickej telesnej hmotnosti,
prípravok je bezlaktózový, preto ho môžu úspešne užívať aj osoby trpiace zníženou kvalitou života v dôsledku alergie na túto živinu alebo na mliečne bielkoviny
produkt má zvyškový obsah sacharidov (menej ako 0,5 g) a tuku (menej ako 0,5 g) na odporúčanú dávku.

Okrem toho GOLD BEEF-PRO™ AMINO obsahuje obzvlášť vysoké koncentrácie takých aminokyselín dôležitých pri športovej aktivite, ako sú:

L-arginín (Arg) - 3-krát vyšší obsah ako v srvátkových proteínoch. L-arginín je síce relatívne exogénna aminokyselina, no jej vnútorná biosyntéza nedokáže vyrovnať jej nedostatočný prísun v potrave v období zvýšeného dopytu, napríklad pri intenzívnejšom fyzickom výkone alebo pri chorobe či nehode. Doteraz sa bez akýchkoľvek pochybností dokázalo, že L-arginín: podporuje syntézu rastových faktorov (polyamínov), ktoré sa podieľajú na raste tkanív a ako sa ukázalo v klinických štúdiách, podporuje syntézu bielkovín v tele. Spolu s glycínom a L-metionínom sa podieľa aj na syntéze kreatínu. Vedecká literatúra poskytuje aj poznatky o vplyve Arg na zvýšenú sekréciu rastového hormónu (klinické štúdie na zdravých mužoch;)
Glycín – Obsah je asi 13-krát vyšší ako v srvátkových bielkovinách. Štúdie na ľuďoch dokázali, že zvýšená spotreba glycínu prispieva k zníženiu únavy a subjektívnemu zlepšeniu kvality spánku.
L-tyrozín – Obsah je asi 1,5-krát vyšší ako v srvátkových bielkovinách. Dve štúdie uskutočnené na ľuďoch potvrdili, že suplementácia L-tyrozínom je spojená s výrazným zlepšením nálady a kognitívnych funkcií, najmä v období stresu alebo aktivity. Extrapoláciou týchto výsledkov na fyzicky aktívnych ľudí možno dospieť k záveru na zlepšenie sústredenia v čase zvýšenej fyzickej námahy, čo sa nepochybne prejaví v efektivite tréningu.
L-serín - Obsah vyšší ako v srvátkových proteínoch. Podieľa sa na znižovaní dysfunkcií imunitného systému v dôsledku chronickej únavy, čo môže mať veľký význam pre ľudí vystavených sústavnej, vysoko intenzívnej fyzickej námahe, ktorá následne môže viesť k pretrénovaniu a prípadným následkom z toho vyplývajúcim.
L-tryptofán - Obsah vyšší ako v srvátkových proteínoch. Štúdia z roku 2010 na športovcoch dokázala, že suplementácia L-tryptofánom môže zvýšiť fyzickú silu počas aeróbneho cvičenia s nad maximálnym počtom anaeróbnych období.
L-histidín - Obsah vyšší ako v srvátkových proteínoch. Spolu s beta-alanínom tvorí v tele karnozín, čo je všeobecne známa účinná látka prispievajúca k zvýšeniu svalovej sily. Zároveň má obrovský vplyv na kvalitu a efektivitu tréningu, najmä v prípade intenzívneho tréningu.
L-fenylalanín - Obsah vyšší ako v srvátkových bielkovinách. V tele sa môže premeniť na tyrozín. Tak sa stáva prekurzorom pre syntézu neurotransmiterov, ako je dopamín. Podávanie tyrozínu zvyšuje hladinu katecholamínov cirkulujúcich v krvnom obehu a v centrálnom nervovom systéme, čím prispieva k zlepšeniu účinnosti fyzického cvičenia.
​​​​​​​Pri nákupe produktov Olimp v našom obchode dostanete katalóg odmien. Za každý nákup produktov Olimp zbierate body, ktoré neskôr budete môcť vymeniť za atraktívne odmeny.


Ingrediencie
Balenie: 300 tabliet
Veľkosť porcie: 4 tablety
Počet porcií na nádobu: 75
Forma: tablety

OBSAH ZLOŽIEK V PORCI
Kalórie 122 kJ / 29,1 kcal
Tuky < 0,5 g
nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy < 0,5 g
z toho cukry < 0,5 g
Hrubé 0 g
Bielkoviny 5,8 g
Soľ 1,3 g
L-lyzín 558 mg
L-treonín 438 mg
L-fenylalanín 300 mg
L-metionín 51 mg
L-tryptofán 103 mg
L-histidín 163 mg
L-leucín 549 mg
L-Valín 335 mg
L-izoleucín 137 mg
Kyselina L-asparágová 704 mg
L-serín 498 mg
Kyselina L-glutamová 858 mg
Glycín 240 mg
L-arginín 352 mg
L-alanín 326 mg
L-prolín 343 mg
L-tyrozín 326 mg
L-cysteín 163 mg

Ostatné ingrediencie
93 % bielkoviny hovädzej plazmy, objemové látky – uhličitan vápenatý, mikrokryštalická celulóza; protihrudkujúce látky – oxid kremičitý, horečnaté soli mastných kyselín

Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.

Upozornenie: Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy.
Prípravok by sa nemal podávať tehotným ženám a dojčiacim matkám.
Neprekračujte odporúčaný denný príjem.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
Spotrebujte do: dátum na obale.

No customer reviews for the moment.

Write a review